KogniFitt Tanulási Központ nyílt Egerben

Közel a segítség a tanulási nehézségekkel küzdőknek

Hazánkban 13 városban, de Heves és Nógrád Vármegyéktől eddig távol volt elérhető az a kognitív képességfejlesztés, amit megnyitásával 2024.07.15-től a KogniFitt Tanulási Központ hoz közelebb a régiónak, Eger belvárosában, tudományos alapokon, nemzetközi normáknak megfelelő színvonalon. A különféle tanulási nehézségekkel, figyelemzavarral, ADHD-val, diszlexiával, szövegértési problémákkal, diszkalkuliával küzdők, magasan funkcionáló autizmussal élők mellett a módszer kiváló azoknak is, akiknek a célja a tehetséggondozás.

A tanulmányok azt mutatják, hogy a tanulási, olvasási, szövegértési problémák 80%-át a kognitív képességek gyengeségei okozzák! z oktatási rendszer, a tananyag, a tanárok munkája, a körülmények javítása fontos, de a döntő mégis az agynak az értelmi feldolgozó rendszere. A KogniFitt központnál a nemzetközileg is elismert Gibson teszt alkalmazásával először azon készségek felmérése történik, amelyeket az agy a gondolkodáshoz és a tanuláshoz használ. Az erősségek mellett a nehézségek okának, a tanulási gondok mögött meghúzódó gyenge készségek pontos beazonosítása lehetővé teszi a döntést a megfelelő beavatkozásról, illetve hogy a fejlesztés személyre szabott legyen. Az egri Tanulási Központ a tudományos alapokon kifejlesztett BrainRX programot használja az agy edzéséhez.

A BrainRX agytréning nem korrepetálás, nem az elsőre nem rögzült információk újra rögzítése, hanem szórakoztató, kihívásokkal teli mentális gyakorlássorozat az agy azon készségeinek edzésére, amit a tanuláshoz és a teljesítményhez használ.  Ez egy átfogó, 3-5 hónapos fejlesztés, nem egy vagy két képesség edzése, hanem mind a hét alapkészség fejlesztése, amelyeket az agy a tanuláshoz, olvasáshoz, előadáshoz, emlékezéshez és figyelemhez használ. Minden program  személyes trénerrel, megerősítő, bizalmi légkörben zajlik, nemzetközi normák szerint kialakított környezetben.

A napjainkban használt BrainRX program elkészítéséhez 35 évnyi kutatás és finomítás vezetett. Több ezer ügyfélnél végzett bemeneti és kimeneti mérés eredményei átlagosan 23 százalékpontos javulást mutattak a kognitív teljesítményben, átlagosan 15 standard pontos javulást az IQ-ban, és 3,5  évnyi életkornak megfelelő fejlődést az általános értelmi képességekben. A KogniFitt működésének szakmai hátterét a Budapesten 20 éve működő GEM Tanulási Központ és Kognitív Klinika adja, személyesen pedig
Dr. Bohács Krisztina gyermekpszichológus, intelligenciakutató, egyetemi oktató. Az egri központban a fejlesztési munkát speciálisan képzett trénerek, gyógypedagógusok végzik.

Az elmúlt években a hevesi és nógrádi régióból néhány szülő komoly erőfeszítéssel tudta megoldani, hogy gyermeke el tudjon jutni Budapestre és megkaphassa azt a kognitív fejlesztést, amely ma a tudomány élvonalát képviseli. Ez a lehetőség Egerben, a Bóta Irodaházban most már könnyen elérhető az egrieknek, a város vonzáskörzetének, a hevesi és nógrádi lakosoknak is!

KogniFitt Tanulási Központ – Eger / Bóta Irodaház
Cím: 3300 Eger, Szálloda utca 5.
kognifitt.hu / E-mail: info@kognifitt.hu; / Telefon: +36 30 2431713